Gyermekkoromban, alig elérvén az iskoláskort és a présrudat, már beavatottá lettem. A pince – ahol sokkal kevesebb, ugyanakkor izgalmasabb munka adódott – mindig sokkal vonzóbb volt, mint a szőlő. A szőlőben hamar megtanultam az igazságot: jobb az iskolapadot koptatni, mint kétkezi, paraszti munkától előrelépést várni. Legalább 10 évnyi „kényszermunka” után kezdett előttem feltárulkozni egy-két munkának a szerethetősége. Kellett még további tíz év – s már az első saját borok is persze –, hogy a szépségeit is meglássam a szőlőnek, éppúgy, mint a bornak. S a negyedik x-be is belépve, melyet e kultúrában végig tapostam, már elválaszthatatlan kötődés jött létre köztünk.
1955
Nagyapám elültette azokat a portugéza és kadarka tőkéket, melyek évtizedekre meghatározták ízlésünket, fajtaorientációnkat.
1978
Apám elkészíti első, elismerést kivívó portugéza borát. Ekkortól datálom saját „beavatásomat” is a bor világába.
1985
Édesapám oportó borával megnyeri a regionális termelői versenyt, s ez az elismerés évtizedekre hatalmas ösztönzést adott a folytatáshoz.
1998
Bátyámmal első alkalommal sikerült emlékezetes portugéza bort készítenünk.
2000
Már szeptember 14-én olyan kadarkát szüreteltünk, mely gyökeresen átértékelte bennem a fajtáról és az alföldről addig gondoltakat és tapasztaltakat.
2006
Az első évjárat volt, melynél már évközben tisztán kivehető volt az évjárati sajátosság. Sokat megértettem az évjárat fontosságából.
2008
Szinte teljesen felszámoltuk az addig összerakott családi szőlőbirtokot és borászatot.
2015
Restart a borászatban: felvásárolt szőlőből elkészítettem első teljesen saját készítésű, piacra szánt boraimat.
2016
Restart a szőlőben: Eltelepítettem 0,4 ha portugézát nagyapám fajtájából , illetve 1,1 ha kadarkát (kétharmad szekszárdi, P9-es klónt, egyharmad KT3-as, kecskemétit), 4500 tőke/ha sűrűséggel.
Saját termőterületek hiányában nagy szükségem van a megbízható partnerekre, akik úgy művelik a szőlőjüket, akárcsak én tenném. Szerencsére sikerült ilyeneket találni, s ők a következők:
Gulyás Antal, Akasztó – Pozsonyi fehér, Ezerjó
Fekete Zsolt, Akasztó – Kövidinka, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos
Kovács Antal, Kecel – Rajnai Rizling