Boraim természethűek

Hosszú út elején vagyok még, a borok közel sem kiforrott karakterűek, bár igyekszem mindig harmóniát teremteni. A tájra jellemző fajtákat igyekszem felvállalni, s a táji adottságokat kidomborítva készítem boraimat.

 A címkéről

A címkén látható motívum egy 2011-es rendezvényemre pattant ki a fejemből. Több szintje is van értelmezésének:

  • a Kárpát-medence – bármit is teszünk, gondolunk – egy ökológiai egység;
  • van tehát önálló keretrendszerünk, melyet meg kellene jobban ismernünk, értenünk, s akkor lenne több és eredetibb mondanivalónk is – mindenkinek a maga táján, borvidékén;
  • a dolgok – ahogyan e medence folyói – összeérnek, egymást erősítve a végén egy egységet alkotnak. Így van ez a borral is;
  • nem utolsó sorban motívumként is szépen illeszkedik a magyar hagyományokba e „térképrajz”.

Az ötletre Karvázy György barátom
vevő volt – s faragott belőle
egy címkét.

Pozsonyi fehér

A pozsonyi fehér az alföld, s különösen Kecel környékének egyik meghatározó fajtája volt még néhány évtizeddel ezelőtt is.

Kétezerjó – Késői szüretelésű ezerjó 2018

Az ezerjó általában kemény savú, ritka szövésű borként él a köztudatban. Ezeket a jellemvonásokat manapság úgy igyekeznek tompítani

Kékfrankos Siller 2018

A tuttifruttis rozék világában egy olyan bort kívántam készíteni, mely könnyed, de nem közhelyes.

Kékfrankos 2018

Egy klasszikus, könnyed ivású, de komoly beltartalommal bíró bort kívántam készíteni

Kékoportó 2019

Palackozás előtt álló tétel. Friss, a fajtajelleget tökéletesen magán viselő könnyű vörösbor.